Oι υφασμάτινες τσάντες είναι οι αγαπημένες των καταναλωτών!

Τα τελευταία χρόνια, οι υφασμάτινες τσάντες αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή των καταναλωτών. Γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις έχουν στραφεί στην αγορά υφασμάτινων τσαντών συσκευασίας, και όχι άδικα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι πλέον οι νεότερες γενιές υπολογίζουν πολύ την αξία των εναλλακτικών λύσεων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μάλιστα πείθονται ευκολότερα να αγοράσουν από μία επιχείρηση που επιλέγει με οικολογικά κριτήρια το packaging της, σε σχέση με κάποια άλλη που δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Επομένως, αν θέλουμε η επιχείρησή μας να αποκτήσει άμεσα ένα σημαντικό πλεονέκτημα σ’ αυτό το κοινό, τι καλύτερο απ’ το να επιλέξουμε υφασμάτινες τσάντες για τις συσκευασίες των προϊόντων μας.

Γιατί όμως υφασμάτινες;

Υπάρχουν αρκετά άλλα είδη συσκευασίας. Μια χάρτινη τσάντα πολυτελείας μπορεί να εγγυηθεί εντυπωσιακά αποτελέσματα, μια πλαστική τσάντα θα ήταν σίγουρα πιο οικονομική ενώ μια χάρτινη βιομηχανική θα ανταποκρινόταν στα οικολογικά αιτήματα της εποχής μας. Γιατί άρα να επιλέξει κανείς την υφασμάτινη τσάντα για την επιχείρηση του;

υφασμάτινες τσάντες

#1 Έχουν αντοχή

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι οι τσάντες με την μεγαλύτερη αντοχή. Το ύφασμα αποτελείται από 100% βαμβάκι non woven ανώτερης ποιότητας, κατάλληλο να αντέχει μεγάλα βάρη, χωρίς να φθείρεται.

#2 Δε μολύνουν το περιβάλλον

Όπως αναφέραμε και λίγο παραπάνω, το ύφασμα είναι απόλυτα οικολογικό υλικό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που κάνει τις υφασμάτινες τσάντες eco-friendly.

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται και έχουν ως βάση το νερό, προσφέρουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, χωρίς να μολύνουν την ατμόσφαιρα με τοξικές ουσίες.

#3 Σηκώνουν αρκετό βάρος μέχρι 10-15 κιλά

Αν η επιχείρησή μας διαθέτει προϊόντα βαριά, οι συσκευασίες μας θα πρέπει να μπορούν να τα σηκώσουν. 

Σκεφτείτε κάποιος πελάτης μας που μόλις έχει αγοράσει ένα προϊόν μας, να πάει στο σπίτι του και κατά τη διαδρομή, η συσκευασία μας να μην αντέξει το βάρος και να χαλάσει. Ο πελάτης μας όχι μόνο θα δυσαρεστηθεί αλλά είναι πολύ πιθανό να μην μας προτιμήσει ξανά για τις αγορές του.

#4 Είναι επαναχρησιμοποιούμενες

Σαν επιχειρηματίες σίγουρα σκεφτόμαστε και το κόστος. Μία υφασμάτινη τσάντα μας, θα επιβαρύνει το budget μας παραπάνω από μία π.χ. χάρτινη ή πλαστική. Γιατί λοιπόν να την επιλέξουμε;

Οι υφασμάτινες τσάντες, πράγματι κοστίζουν παραπάνω, αλλά μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά. Ένας πελάτης μας, δεν θα αφήσει στην άκρη την υφασμάτινη τσάντα που του προσφέρουμε. Εξαιτίας των πολλών χρήσεων που μπορεί να έχει, θα την κουβαλάει συνεχώς μαζί του: στη δουλειά, στα ψώνια του σούπερ μάρκετ, στη παραλία κλπ.

Ποιο όμως είναι το κέρδος μας σαν επιχειρηματίες; Μα φυσικά η διαφήμιση. Σκεφτείτε ότι σε όλα αυτά τα μέρη, η υφασμάτινη τσάντα πολυτελείας θα κυκλοφορεί με την επωνυμία μας και θα κάνει αισθητή την παρουσία της, στα δεκάδες μάτια που θα την δουν.

Αν λοιπόν επιλέξουμε συσκευασία και με στόχο τη διαφήμιση, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία εκτός των άλλων, στα χρώματα και τα σχέδια που θα αποτυπώνονται σ’ αυτή.

#5 Παρέχουν ιδιωτικότητα

Είναι κάποιες φορές που δε θέλουμε να φαίνονται τα πράγματα που κουβαλάμε μαζί μας. Γιατί ο άλλος να γνωρίζει τι έχουμε βάλει σε μία τσάντα; Οι υφασμάτινες τσάντες μπορούν να κρατήσουν μυστικό το περιεχόμενο τους.

Εξαιτίας της αδιαφάνειας τους, μπορούμε να βάλουμε μέσα τρόφιμα, ποτά ή και προσωπικά μας αντικείμενα, τα οποία δε θέλουμε να γίνουν αντικείμενο σχολιασμού από άλλους.

#6 Προσδίδουν στυλ

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες τσάντες, στις υφασμάτινες συναντάμε τη μοναδική ευκαιρία να προσδώσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο και ποιοτικό στιλ, όπως αυτό της μεταξοτυπίας.

Αυτή η τεχνική εκτύπωσης, εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς των εκτυπώσεων, καθώς προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι υφασμάτινες τσάντες μας, δεν θα είναι απλά συσκευασίες μεταφοράς, αλλά ένα έργο τέχνης.

Επομένως, αν είμαστε διατεθειμένοι να αποδώσουμε μεγάλη αξία στα προϊόντα που εμπορευόμαστε και να δείξουμε στους πελάτες μας την έμπρακτη εκτίμησή μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε επιλέγοντας υφασμάτινες τσάντες συσκευασίας. Μία υφασμάτινη λοιπόν τσάντα δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς αλλά και ίσως η… καθημερινή μας τσάντα!