Τσάντες συσκευασίας για βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους

Ποια είναι η κατάλληλη για εσάς; 👇

Όταν έρχεται η ώρα τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι να διαλέξουν τσάντες συσκευασίας για τους πελάτες τους, βρίσκονται σε δίλημμα τι να επιλέξουν. Υπάρχει μία πληθώρα επιλογών και το ερώτημα είναι ποια από αυτές είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή τους.

Αν έχετε βιβλιοπωλείο ή είστε υπεύθυνος σε εκδοτικό οίκο, τρία είναι τα βασικά υλικά ανάμεσα στα οποία θα χρειαστεί να επιλέξετε:

Τσάντες Συσκευασίας Για Βιβλιοπωλεία

Πλαστικό, χαρτί και ύφασμα.

Πάμε να δούμε τι προσφέρει κάθε υλικό αναλυτικά και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το καθένα.

#1 Πλαστικές τσάντες

Πλαστικές σακούλες για βιβλιοπωλεία

Οι πλαστικές τσάντες είναι μια ιδανική επιλογή για βιβλιοπωλεία και εκδότες χάρη στα πολλά οφέλη τους:

 • Είναι ελαφριές που σημαίνει λιγότερη σωματική καταπόνηση για το προσωπικό σας.
 • Επιπλέον, μπορούν να αποθηκευτούν πολύ εύκολα τυλιγμένες η μία μέσα στην άλλη χωρίς τον φόβο να τσαλακωθούν, όπως μπορεί να γίνει με πιο ευαίσθητα υλικά, όπως π.χ. το χαρτί.

Αυτό το πλεονέκτημα γίνεται μεγαλύτερο όταν έχετε να μετακινήσετε μεγάλες ποσότητες ταυτόχρονα ή ανεβαίνετε/κατεβαίνετε σκάλες κλπ.

 • Επιπλέον, η πλαστική τσάντα είναι αδιάβροχη που σημαίνει ότι μπορεί να προστατεύσει τα βιβλία ή όποια άλλα εμπορεύματα έχετε χωρίς τον φόβο να καταστραφούν.
 • Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι το κόστος τους είναι οικονομικό και προσιτό. Ειδικά σε περιπτώσεις που χρειάζεστε πολύ μεγάλες ποσότητες από τσάντες συσκευασίας, οι πλαστικές τσάντες φαντάζουν πολύ καλή επιλογή.

Οι κατάλληλοι τύποι για βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους που θέλουν να προμηθευτούν πλαστικές τσάντες είναι οι παρακάτω:

#2 Χάρτινες τσάντες

Χάρτινες σακούλες για βιβλιοπωλεία

Οι χάρτινες τσάντες αποτελούν βασικό μέρος της βιωσιμότητας του κύκλου του χαρτιού (sustainability).

 • Οι χάρτινες συσκευασίες είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμες και ανακυκλώσιμες. Οπότε εφόσον θέλετε η επιχείρησή σας να έχει ένα eco-friendly πρόσωπο, είναι μία καλή επιλογή.
 • Επιπλέον, πολλές φορές οι χάρτινες τσάντες αντέχουν μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με τις πλαστικές.
 • Ακόμη, είναι πιο ασφαλείς, καθώς είναι πιο δύσκολο ένα μικρό παιδί ή ζώο να πάθει ασφυξία από αυτές.
 • Στον αντίποδα, σε αντίθεση με τις πλαστικές τσάντες, οι χάρτινες δεν είναι αδιάβροχες, οπότε σε περίπτωση που ο παράγοντας καιρός παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιλογή σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε και να καταλήξετε ενδεχομένως σε άλλη λύση.
 • Επίσης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι χάρτινες τσάντες χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης και είναι πιο βαριές.

Το χαρτί, εφόσον είναι υψηλής ποιότητας και κατασκευής, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών. Ενώ επίσης, η πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων που μπορεί να αποδοθεί προσφέρει άριστο αποτέλεσμα.

Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς τύπους χάρτινων τσαντών για βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους είναι οι ακόλουθοι:

#3 Υφασμάτινες τσάντες

Υφασμάτινες τσάντες για βιβλιοπωλεία

Πολλοί επιχειρηματίες αν και αγαπάνε τις υφασμάτινες τσάντες, φοβούνται το οικονομικό κόστος μίας τέτοιας επιλογής. Στην πραγματικότητα όμως, η επένδυση σε αυτού του είδους τις τσάντες φέρνει πολλαπλά κέρδη σε σχέση με αυτά που θα ξοδέψετε.

Αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας είναι σίγουρο ότι θα δείτε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κυκλοφορούν με μία υφασμάτινη τσάντα στα χέρια τους. Οι υφασμάτινες τσάντες (ή αλλιώς tote bags όπως τις αποκαλούν πολλοί βιβλιόφιλοι), είναι τάση παγκοσμίως.

 • Επιλέγοντας υφασμάτινες τσάντες, μπορείτε να προωθήσετε την επωνυμία της επιχείρησής σας, καθώς αποτελούν κινητή διαφήμιση.
 • Ένα ακόμη όφελος αυτής της επιλογής είναι ότι είναι πιο στιβαρές και διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή τόσο από τις πλαστικές όσο και από τις χάρτινες τσάντες. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ότι οι τσάντες θα χαλάσουν ή θα σκιστούν.
 • Ο κόσμος τις αγαπάει γιατί είναι πρακτικές και πανέμορφες. Ειδικά, αν επιλέξετε να τυπώσετε πάνω τους κάποιο έξυπνο γνωμικό ή ένα ευφάνταστο σχέδιο μαζί με την επωνυμία σας, τότε θα δώσετε στους πελάτες σας, έναν ακόμη λόγο για να τις παίρνουν μαζί τους και σε άλλα ψώνια.
 • Και τέλος, οι υφασμάτινες τσάντες αποτελούν την καλύτερη λύση για το περιβάλλον. Αυτού του είδους οι τσάντες είναι 100% ανακυκλώσιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Προτείνετε στους τακτικούς σας πελάτες να την κουβαλάνε μαζί τους κάθε φορά που έρχονται στο κατάστημά σας, ώστε να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον και κάντε τους να αισθανθούν ότι μετέχουν ενεργά σ’ αυτή τη προσπάθεια. Εκπαιδεύστε τους να καταλάβουν τα οφέλη που έχει η επιλογή αυτή. Μ’ αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να τους παρέχετε κάθε φορά νέα τσάντα, εξοικονομώντας σημαντικά το budget σας.

Οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές για υφασμάτινες τσάντες είναι οι εξής:

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για τσάντα συσκευασίας της επιχείρησής σας, εμείς στην XENOS PACKAGING, με πολυετή εμπειρία βαθιά γνώση και αγάπη στο αντικείμενο, μπορούμε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση για τις δικές σας ανάγκες.