10 λόγοι που οι πάνινες τσάντες θα απογειώσουν την επιχείρησή σας

Χωρίς καμία αμφιβολία, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της, μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κρίνεται επιτακτική ανάγκη κάθε επιχείρηση να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις, που θα συνεισφέρουν αφενός στην όξυνση του περιβαλλοντικού ζητήματος αλλά και θα της χαρίσουν αφετέρου ένα συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις νέες αυτές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Ένα απλό αλλά συνάμα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η χρήση της πάνινης τσάντας. Το πρώτο και πολύ εύλογο ερώτημα, που προκύπτει σχεδόν αυτόματα είναι, γιατί να προβεί κανείς σε μια τέτοια – σίγουρα πιο ακριβή –  επιλογή συσκευασίας;

Πάνινες Τσάντες

Οι παρακάτω λόγοι θα προσπαθήσουν να σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτό το τόσο καίριο, για το μέλλον κάθε σύγχρονης επιχείρησης, ερώτημα:

1. Παρέχουν ανθεκτικότητα:

Το βαμβάκι αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής της πάνινης τσάντας. Όπως είναι ευρέως γνωστό, το βαμβακερό ύφασμα χαρίζει εκπληκτική αντοχή και ασυναγώνιστη ποιότητα. Αναλυτικότερα, η χρήση της πάνινης τσάντας εξανεμίζει αυτόματα, τον βασικό φόβο κάθε επιχείρησης, μήπως δηλαδή δεν αντέξει η τσάντα το βάρος του προϊόντος και σκιστεί.

Η χρήση μιας πάνινης τσάντας εγγυάται έναν ευχαριστημένο πελάτη και διασφαλίζει, στον ύψιστο βαθμό, πως τα προϊόντα θα μείνουν ανέπαφα και θα μεταφερθούν με ασφάλεια στο προορισμό τους.

2. Ενδείκνυνται για πολλές χρήσεις:

Το βασικότερο ίσως πλεονέκτημα, που προσφέρουν οι πάνινες τσάντες είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τους, πλεονέκτημα διττό, τόσο για εσάς όσο και για τους πελάτες σας. Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τσάντες εξασφαλίζει μια συνεχόμενη – και μάλιστα δωρεάν – διαφήμιση του brand της, ενώ οι πελάτες της απολαμβάνουν μια αξιόπιστη και βολική συσκευασία μεταφοράς των αντικειμένων τους.

3. Δημιουργούν μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα:  

Είναι γεγονός, πως το ωραίο και το καλαίσθητο, τραβά την προσοχή, κεντρίζει το ενδιαφέρον και χαράσσεται στην μνήμη του καταναλωτή. Δεν χωρά αμφιβολία, πως οι πάνινες τσάντες μπορούν να επιτύχουν όλα τα παραπάνω, καθώς  φιλοξενούν με τρόπο που θα ζήλευε ο καθένας, το λογότυπο της εταιρείας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο μεταφοράς προϊόντων, αλλά και να προσφέρουν μία πιο φρέσκια, σύγχρονη και μοντέρνα εικόνα της κάθε επιχείρησής.

4. Προσελκύουν μεγάλο εύρος κοινού: 

Οι πάνινες τσάντες είναι αγαπητές από μικρούς και μεγάλους, για διαφορετικούς ωστόσο λόγους. Οι μεγαλύτερες ηλικίες εστιάζουν κυρίως στην χρησιμότητα και ευκολία που αυτές προσφέρουν, ενώ οι νεαρές ηλικίες, οι νέοι δηλαδή μεταξύ 15-25 χρονών, δίνουν μεγάλη σημασία στις ηθικές αξίες που πρεσβεύουν τα προϊόντα. Συνεπώς, θα προτιμήσουν να αγοράσουν από μία επιχείρηση που δείχνει έμπρακτα ενδιαφέρον για το περιβάλλον και νοιάζεται για την ποιότητα που παρέχει. Σε ένα κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία,  μια επιχείρηση για να κερδίσει μακροβιότητα, οφείλει να διαισθάνεται και να προσαρμόζεται στις νέες τάσεις. Η αντικατάσταση της πλαστικής τσάντας με πάνινη αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

5. Αποδεικνύουν την οικολογική συνείδηση της επιχείρησης: 

Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα των πάνινων τσαντών είναι η περιβαλλοντική τους αξία. Είναι φτιαγμένες από 100% βαμβάκι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 100% οικολογικές. Η δημιουργία μιας πιο «πράσινης» Γης είναι ευθύνη όλων μας, καταναλωτών και παραγωγών. Ίσως, μάλιστα, ακόμη περισσότερο των δεύτερων, δεδομένου ότι αυτοί επιβλέπουν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων, από την οποία προκαλείται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα δεν μπορεί παρά να προβάλλει και ένα κοινωνικό, ευαισθητοποιημένο για τα κοινά ζητήματα πρόσωπο. Μην ξεχνάτε: δεν πουλάτε μόνο το εμπόρευμά σας, αλλά και το brand σας. Και η αγορά, σήμερα παραπάνω από ποτέ, ενδιαφέρεται για το δεύτερο.

Πάνινες Τσάντες

6. Είναι λιγότερο δαπανηρές (σε βάθος χρόνου): 

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται παράδοξο, αλλά οι πάνινες τσάντες ίσως αποδειχθεί, ότι πέρα των υπολοίπων ευεργετικών τους ιδιοτήτων, έχουν προβάδισμα και στον παράγοντα «τιμή». Τη θέση αυτή μπορούμε να αιτιολογήσουμε στη βάση δύο δεδομένων: αφενός, στο ότι μία πάνινη τσάντα θα επαναχρησιμοποιηθεί από τον πελάτη, (γεγονός που οδηγεί στη μείωση της επιπόλαιας, σπάταλης χρήσης των σακουλών), και αφετέρου, στο ότι δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της επιχείρησης με την υποχρέωση καταβολής του περιβαλλοντικού φόρου για τις πλαστικές τσάντες.

Ενώ, λοιπόν, στην αρχή η διαφορά τιμής τους απ’ τις αντίστοιχες για παράδειγμα  πλαστικές τσάντες μπορεί να σας αποθαρρύνει από την προτίμησή τους, να είστε βέβαιοι ότι μακροπρόθεσμα η επιλογή των πάνινων τσαντών θα αποδειχθεί η πιο οικονομική λύση για την επιχείρησή σας.

7. Προσθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: 

Ο ανταγωνισμός που επικρατεί στη σύγχρονη αγορά αποτελεί, πλέον, βασικό όρο λειτουργίας της. Αυτό σημαίνει, εν ολίγοις, ότι στον «στίβο» των πωλήσεων το προβάδισμα εντέλει αποκτά αυτός που καταφέρνει να ξεχωρίσει, να κάνει τη διαφορά.

Η πάνινη τσάντα μπορεί να επιτύχει αυτήν την διαφορά. Μία έρευνα των ανταγωνιστών σας θα αποδείξει, ότι η μεταστροφή προς τις πάνινες τσάντες, αν και η διαδικασία που δυναμικά προχωρά σε όλη την αγορά, δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ακόμα η χρήση της από έναν επιχειρηματία συνιστά την εξαίρεση, παρά τον κανόνα. Ο πελάτης στον οποίο προσφέρετε τη δυνατότητα ασφαλούς και κομψής μεταφοράς του προϊόντος σας μέσω της «πάνινης λύσης», αδιαμφισβήτητα κάνει την -ελάχιστων, αλλά ωστόσο σημαντικών δευτερολέπτων- σκέψη: «Χμ, μπράβο του! Να και κάτι διαφορετικό».

Αρπάξτε, λοιπόν, τη μοναδική ευκαιρία να πρωτοτυπήσετε εύκολα και οικονομικά, προτού η «πάνινη λύση» γίνει ο κανόνας, παρά η εξαίρεση.

8. Βελτιώνουν την εικόνα του brand:

Επιλέγοντας τυπωμένες υφασμάτινες τσάντες με την επωνυμία σας, χαρίζετε στην επιχείρησή σας ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο διαφήμισης. Το brand σας αυξάνει έτσι όχι μόνο τις πιθανότητες προβολής του από τα μάτια των καταναλωτών, αλλά κάνει, συνάμα, την εμφάνισή του με τον πιο κομψό, εντυπωσιακό και ελκυστικό τρόπο. 

9. Προσφέρουν ευελιξία: 

Το ξεχωριστό και εντυπωσιακό με την πάνινη τσάντα είναι η απλότητά της. Μία «απλότητα» που δεν προσλαμβάνει εδώ τη σημασία του «ευτελούς» ή «αδιάφορου», αλλά, αντιθέτως, που εμφανίζεται ως η σωτήρια λύση σε οποιαδήποτε ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να μεταφέρει κάθε είδους αντικείμενα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, για την βόλτα στη γειτονιά, για έναν περίπατο στο πάρκο και να είναι το ίδιο αποτελεσματική και χρήσιμη. Αυτή η απλότητα ή, ακριβέστερα, η πολλαπλότητα στη χρήση της, είναι, στην πραγματικότητα, που καθιστά την πάνινη τσάντα την πιο έξυπνη λύση στο μυαλό του καταναλωτή. 

Το πιο σημαντικό: Μετά την χρήση, διπλώνεται, αποθηκεύεται καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο και επαναχρησιμοποιείται!

Πάνινες Τσάντες

10. Διαφημίζουν την επιχείρηση και τα προϊόντα μας: 

Οι πάνινες τσάντες είναι η τελευταία εικόνα με την οποία θα αποχωρήσουν οι πελάτες από το κατάστημά. Με αυτό ως δεδομένο, δεν έχετε παρά να εξασφαλίσετε ότι αυτή η εικόνα, αυτή η τελική εντύπωση, θα είναι η καλύτερη. Η πιο εντυπωσιακή.

Οι οικολογικές, αισθητικά όμορφες και πολυχρηστικές πάνινες τσάντες αποδεικνύονται η καλύτερη κινητή διαφήμιση για την επιχείρησή σας. Και, φυσικά, εφαρμόζεται και εδώ η γνωστή συνεπαγωγή: καλύτερη διαφήμιση = περισσότερες πωλήσεις = μεγαλύτερα κέρδη!

Επιλέγοντας πάνινες τσάντες, κάνετε μία έξυπνη επιλογή που συμφέρει όλους: Το περιβάλλον, την επιχείρηση και τους πελάτες σας, ενώ αυτομάτως γινόσαστε ένας δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος στην αγορά.